تبلیغات در یوتیوب
یوتیوب یکی از تاثیرگذارترین سرویسهای شرکت گوگل، دومین موتور جستجوی محبوب و بزرگترین شبکه اشتراک ویدیوی جهان است که در هر دقیقه بیش از 300 ساعت ویدیو در آن آپلود میشود. کاربران یوتیوب روزانه 5 میلیارد ویدیو تماشا میکنند. در سالهای اخیر با افزایش سرعت اینترنت و به دنبال آن افزایش تقاضای محتوای ویدیویی، کسب و کارها نیز ویدیو مارکتینگ و در صدر آن تبلیغات یوتیوب را جزو اولویتهای خود برای حضور در بازار قرار داده اند. داده های مراکز بازارپژوهی نشان میدهد که 87% از مارکترها از ویدیو مارکتینگ بهره میبرند که 88% آنها از بازگشت سرمایه (ROI) ویدیومارکتینگ رضایت دارند.
تبلیغات یوتیوب مناسب چه کسب و کارهایی است؟
ویدئو با دارا بودن تمامی المانهای تاثیرگذار بر روی مخاطب مانند، تصویر، صوت، حرکت و بعد در حال حاضر ترند دنیای تبلیغات مدرن است و در این بین میتوان گفت یوتیوب رهبر پلتفرمهای ویدئویی میباشد. در این پلتفرم امکان هدفگیری مشتریان بر اساس علایق، رده سنی، جنسیت، سطح درآمدی، وضعیت والدینی، دستگاه مورد استفاده، کلمات کلیدی و جایگاه قرارگیری تبلیغات را دارد. امکان هدفگیری کشور ایران در تبلیغات یوتیوب وجود ندارد و نمیتوان هدفگیری دقیقی برای کاربران ایرانی داشت. اما کسب و کارهایی که مشتریان آنها در خارج از کشور هستند، مانند خدمات درمانی و زیبایی و یا شرکتهای فعال در زمینه صادرات، میتوانند از هدفگیری مکانی در تبلیغات یوتیوب استفاده کنند.
هزینه تبلیغات ویدیویی در گوگل چگونه محاسبه میشود؟
فعالسازی تبلیغ ویدیویی یوتیوب از طریق سرویس Google Ads انجام میشود. هزینه تبلیغات در یوتیوب پایینتر از هزینه تبلیغ در موتور جستجوی گوگل است و تبلیغ کنندگان تنها زمانی که مشتریان بالقوه ویدیوی تبلیغاتی آنها را مشاهده کنند، هزینه پرداخت میکنند. هزینه تبلیغات یوتیوب به صورت CPV (هزینه به ازای مشاهده آگهی) و CPM (هزینه به ازای هزار بار دیده شدن آگهی) توسط آگهی دهنده مشخص میشود. درآمد گوگل از تبلیغات یوتیوب در سال 2018 به میزان 18% افزایش یافته است که افزایش درخواست برای تبلیغات در یوتیوب توسط صاحبان کسب و کار مهمترین عامل این رشد بوده است. با رقابتی شدن فضای تبلیغاتی یوتیوب در سالهای آتی پیشبینی میشود، هزینه تبلیغ در یوتیوب نیز افزایش یابد.